UNESCO #RightToEducation

UNESCO 

 #RightToEducation 


   İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi´nin 70. yıldönümünü kutlamak için #RightToEducation´da bir dijital kampanya yürütüyor ve bizlerde bu kampanyaya katkı sağlamak için eğitimin herkes için temel bir insan hakkı olduğunu ısrarla dile getiriyoruz. Temel bir insan hakkı olarak eğitim, UNESCO´nun misyonunun kalbinde yer almakta ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi  ve diğer birçok uluslararası insan hakları belgesinde yer almaktadır.Eğitim hakkı , uluslararası toplum tarafından benimsenen Eğitim 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 4´ün temelini oluşturan temel ilkelerden biridir . SDG 4 hak temellidir ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için temel olarak eğitim hakkından tam olarak yararlanılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

   Ancak milyonlarca çocuk ve yetişkin sosyal, kültürel ve ekonomik faktörlerin bir sonucu olarak eğitim olanaklarından yoksun kalmaktadır.Kendi içinde eğitim, ekonomik ve sosyal olarak marjinalize edilmiş çocukların ve yetişkinlerin kendilerini yoksulluktan kaldırabilecekleri ve topluma tam olarak katılabileceği en güçlü araçlardan biridir.

    Bunu yapabilmek için fırsat eşitliği ve evrensel erişim olmalıdır . Birleşmiş Milletler ve UNESCO´nun normatif araçları, herkesin kaliteli eğitimden yararlanma hakkını tanıyan ve geliştiren uluslararası yasal yükümlülükleri ortaya koymuştur. Bu yasal çerçeve , üye devletler ve uluslararası toplum tarafından eğitim hakkının uygulanmasında büyük önem taşımaktadır .


  NOT: UNESCO´nun #RightToEducation kampanyasına katılın ve dünyanın dört bir yanındaki hayatları dönüştürmek için gerekli güce ve potansiyele sahip olan bu önemli insan hakkı hakkındaki haberin yayılmasına yardımcı olun.


16-11-201816-11-201816-11-201816-11-201816-11-201816-11-2018



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 8  kişi beğendi