Tarihçe

1. Tarihsel Gelişim

Okulumuz ilk olarak 2009-2010 Eğitim- öğretim yılında açılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bağımsız anaokuludur.

Eğitim-öğretim yılında 45 öğrenci mevcuduyla başlanmıştır. Sonraki yıllarda sayımız artarak 70 'e ulaşmıştır.

 

İLÇEMİZİN TARİHİ

Moğol istilasıyla çöken Selçuklu Devletinden sonra Anadolu'da 26 tane Türk Beyliği kurulmuştur. Bu beyliklerden biri olan ve Söğüt yöresinde bulunan Osmanlı Beyliği Bizanslılarla sınırdaştı. Bu beylik zamanla sınırlarını aşarak topraklarını genişletmeye başladı.

Osman Gazi'den sonra yerine geçen oğlu Orhan Gazi'nin komutanlarından Konuralp Bey Bizans Tekfurlarıyla yaptığı savaşlar sonunda Konuralp ve çevresindeki Çilimli'yi Türk hakimiyeti altına almıştır.

Osmanlı ve Bizans döneminde Gümüşova'da çıkarılan madenlerin işlendiği ve zamanın darphanesi olduğu adının da buradan geldiği ( Çil'mi) sözcüğünün zamanla ( Çilimli ) olarak değişikliğe uğradığı halk arasında yaygın olarak söylenmektedir.

1869 yılına kadar Kastamonu Vilayeti Bolu Mutasarrıflığı Göynük Kasabasına bağlı bir köy olarak 1870 yılında Düzce'nin kaza olması nedeniyle Çilimli Düzce İlçesine bağlanmış, ancak köy statüsünde bir değişiklik olmamıştır. 1956 yılında Belediye teşkilatı kurulmuş olup, 1958 yılında nahiye olmuştur. En son 09 Mayıs 1990 tarih ve 3644 sayılı kanunla ilçe olma sıfatını kazanmış ve 06.09.1991 tarihinde İlçenin açılışı yapılmıştır.

Okulumuz Çilimli ilçesinin tek bağımsız anaokulu olup huzurlu bir ortamda deneyimli kadrosu ile hizmet vermektedir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bünyesinde 3,4 ve5 yaşgruplarına uzman öğretmenler rehberliğinde, tam gün ve yarım gün eğitimverilmektedir. Tamgüneğitim alan çocuklara sabah, ikindi kahvaltısı ve öğle yemeği verilmektedir. Türkçe diletkinliği, İngilizce, müzik, resim, spor, sanat çalışmaları, drama ve okul öncesi eğitimeyönelik her grubun yaş seviyesine göre hazırlanmış aktiviteler öğrencilerimizin farklı ilgi ve becerilerinin gelişmesi için olanak sağlamaktadır. Sınıflarımızın ve okulumuzun diğer bölümleri çocuklarımızın rahat bir ortamda çalışmaları için düzenlenmiştir. Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinin denetimleri sonucu temizlik ve hijyen konusunda 100 üzerinden 90 ve üzeri puan alan okullara beyaz bayrak verilen projede, okulumuz da yerini alarak beyaz bayrak, sertifika ve pirinç levha almaya hak kazanmıştır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi