ÇİLİMLİ ANAOKULU OLARAK 2018 YILINDAN BERİ UYGULADIĞIMIZ EKO OKULLAR PROGRAMINA BU YIL BİYOÇEŞİTLİLİK KONUSU İLE DEVAM EDİYORUZ

Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar.Programın uygulanması, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırır.

09-11-2022

ÖĞRENCİLER;

- Bir grup üyesidir ve yeni bir kimlik geliştirir,

- Grup çalışmasına alışır katılımcı bir yapı oluşturur,

- Sorunları tanıma, çözüm üretme, ve tartışma becerisi geliştirir,

- İnisiyatif kullanma, karar verme yeteneği gelişir,

- Plan yapma, rapor yazma becerisi gelişir,

- Tüketim alışkanlıkları değişir, savurganlık önlenir,

- Doğal kaynakları koruma bilinci gelişir.

Bizde Çilimli Anaokul olarak böyle bir projeyi hayata geçirilmesi ve erken yaşta bu bilincin oluşturması adına destekliyoruz. Proje kapsamında ele aldığımız "BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK " konusunu işleyerek çevreye doğadaki diğer canlılara karşı daha bilinçli halr gelmeyi hedefliyoruz.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eko-Okullar Türkiye Eco-Schools

#EKOOKULLAR #ECOSCHOOLS #BİYOÇEŞİTLİLİK

#BIODIVERSTY