Çilimli Anaokulu, UNESCO ASPnet Kardeş Okul kapsamında Türkiye'nin ilk ve tek anaokulu seçildi.

UNESCO tarafından 1953 yılında kurulan, 181 ülkedeki 10,000'in üzerinde eğitim kurumunun yer aldığı evrensel eğitim ağının Düzce'de ki ilk ve tek temsilcisi olduk... Düzce ili Çilimli İlçesi Çilimli Anaokulu olarak, 2015 Şubat ayında ilk başvurusunu gerçekleştirdiğimiz UNESCO ASPnet Kardeş Okullar Ağı projemiz, öncelikli olarak UNESCO Türkiye Milli Komisyonunda kabul edilmiş ve Paris'te bulunan UNESCO merkezine iletilmiştir, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Paris'te bulunan UNESCO Genel Merkezinden gelen Sertifikamız ile resmi olarak okulumuz Düzce'de ve Türkiye'de ilk ve tek UNESCO ASP net Kardeş Okul statüsüne yükselmiş anaokulu olmuştur.

DÜZCE-UNESCO ASP net Kardeş Okullar Ağı Projesi kapsamında Çilimli Anaokulu Türkiye'de ilk ve tek anaokulu olmuştur.

Bu ağa dahil olan okulumuz;
- 2000 yılında Dakar'da düzenlenen Dünya Eğitim Forumu'nda benimsenen Herkes
İçin Eğitim (EFA) 6 hedefini gerçekleştirmek;
- Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri doğrultusunda çalışmak;
- Eğitim, Bilim, Kültür, Bilgi ve İletişimde UNESCO'nun strateji ve hedeflerinin
uygulanmasına katkıda bulunmak;
- Herkes için kaliteli eğitim yenilikçi yaklaşımlarında düşünce ortamı olarak
hizmet vermek;
- Öğrenmeyi öğrenme, becerileri öğrenme, birlikte yaşamayı öğrenme gibi 21. yy
için eğitimin temel yapı taşlarını, kaliteli eğitim ve iyi örnek uygulamalarına
dönüştürmek; gibi vizyonları hedeflemiştir.

İyi deneyimler ve uygulamaları uluslararası düzeyde paylaşarak yaymak, dünya genelindeki okullarla işbirliği yapabilmek ve kültürlerarası etkileşimi sağlamak amacıyla Çilimli Kaymakamlığı, Çilimli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yapılan üçlü konsorsiyum protokollerini yürütmekteyiz.
ASPnet kapsamında; okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, teknik okullar ve öğretmen eğitimi enstitüleri gibi çeşitli üye kuruluşlar, uygulamada uluslararası anlayış, barış, kültürlerarası diyalog, sürdürülebilir kalkınma ve kaliteli eğitim yararına çalışmaktadırlar.
*UNESCO Kardeş Okul Ağı** Programının Kazanımları:
• Öğrencilerin bu programda aktif rol alıp, yapılan her çalışma neticesinde evrensel bir vizyon geliştirmesi hedeflenir,
• Kişisel ve kültürel gelişime katkı sağlayacaklar,
• Farklı ülkelerden yabancı arkadaşlar edinecekler,
• Kültürel değişim ve etkileşim sayesinde vizyonları ve hayata bakış açıları genişleyecek,
• Kendi kültürlerini, farklı kültürlerle mukayese etme imkânına sahip olan öğrencilerimiz bu vesileyle kültürlerini daha iyi kavrayacaklar,
• Paylaşma, dayanışma ve birlik duyguları gelişecek,
• Edindikleri arkadaşlıklar sayesinde ve iletişim sayesinde öğrenmiş oldukları dil eğitimini pratiğe dökmüş, akıcı hale getirmiş olacaklar, Kardeş Okul Programı sayesinde, sorumluluk, alışkanlık, üretkenlik kazanmış olacaklar,
• Neyi, nasıl yapacaklarını düşünerek zihinsel gelişimlerini geliştirecekler.

17-02-202017-02-202010-10-201910-10-2019