ÇİLİMLİ ANAOKULU EKO OKULLAR PROGRAMI KAPSAMINDA "YEŞİL BAYRAK" ÖDÜLÜ ALDI

ÇİLİMLİ ANAOKULU EKO OKULLAR PROGRAMI KAPSAMINDA  YEŞİL BAYRAK ÖDÜLÜ ALDI


Çilimli Anaokulu Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda öğrencilerin 21. yy becerilerine sahip bireyler olmaları;
bir grup üyesi olarak yeni bir kimlik geliştirmeleri, grup çalışmalarına katılmaları; sorunları tanıma, çözüm üretme, ve tartışma becerisi, karar verme yeteneği geliştirmeleri; tüketim alışkanlıklarını değiştirmeleri; doğal kaynakları koruma bilincine sahip olmaları için ulusal ve uluslararası pek çok proje uyguluyor. Bunlardan biri de Uluslararası Eko Okullar Programı'dır. Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır.
Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir.
Çilimli Anaokulu iki yıldır uyguladığı eko okullar programı ile Ankara CerModern Sanat Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde Düzce'de Yeşil Bayrak ödülüne layık görülen tek devlet kurumu olarak büyük bir başarı elde etti.


21-05-2019



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 26  kişi beğendi